Vrste zobnih vsadkov in postopek implantologije

Obstaja več vrst zobnih implantatov, ki se jih koristi v vsakodnevni zobozdravniški praksi. Današnji implantati so v večini primerov narejeni iz titana in so biokompatibilni. Namenjeni so osebam nad 18 let starosti. Kirurški poseg vgradnje poteka brez bolečin in je zelo varen process, ki se izvaja ambulantno, v lokalni anesteziji.

Na kliniki koristimo Nobel implantate, ki so poleg Astra tech, Dentium in Alpha bio med najboljšimi na svetu. Odražajo kakovost, ki je značilna za švedsko tradicijo. Kontraindikacije za vgradnjo vsadkov pravzaprav ne obstajajo. Poseg zahteva visoko izobraženost in izkušenost lečečega zdravnika, tehnika ter predvsem tehnološko dovršeno opremljeno ordinacijo.

Za postopek vsaditve implantanta se lahko odloči vsaka odrasla oseba, pod pogojem, da ima zdrave dlesni, zdravo tkivo ustne votline, čvrsto čeljust ter da zadovoljujejo določene pogoje, ki jih zahteva postopek implantacije. Postopek vsaditve v našem Centru je varen in enostaven, saj nam to omogoča vrhunska 3D diagnostična tehnologija (CT), ki vam je na voljo v našem Centru.

Današnji implantati so v večini primerov izdelani iz titana ter so biokompatibilni, namenjeni so starostnim skupinam od 18 leta dalje.

Z zobnimi vsadki nahko nadomestite posamezni zob ali več zob s pomočjo metode "All on 4" ali "All on 6".